Pauliina - Osuuskunta Visioona

19.01.2022

Markkinointipäällikkö, Tehden Oy
Valmistunut 2014
Osuuskunta Visioona (perustajajäsen)

“Tein opintojen kautta alanvaihdon vaatekaupan visualistista ohjelmistoyrityksen markkinoinnin asiantuntijaksi.

Innostus digitaaliseen markkinointiin heräsi BisnesAkatemian lukupiireihin valitsemieni kirjojen ja niistä käytyjen keskustelujen myötä. Markkinoinnin lisäksi pääsin tekemään monenlaisia projekteja, joista mieleenpainuvin oli urheilullisen ulkoilmatapahtuman järjestäminen nollabudjetilla. Projektin myötä tulivat tutuksi muun muassa kylmäsoitot, kumppanuus- ja myyntineuvottelut, lupa-asiat sekä vapaaehtoisten rekrytointi. Epämukavuusalue muuttui tutummaksi ja onnistumisen iloa tuuletettiin kolmen hengen projektitiimissämme useasti. Haasteita riitti, mutta kaikista ongelmistakin selvittiin yhdessä. Oppimiskokemus BisnesAkatemiassa toteutetuista projekteista on korvaamaton!

Tiedonhaku ja opiskelu tiettyä käsillä olevaa projektia varten motivoi kaltaistani käytännön tekijää. Tärkeimmät BisnesAkatemiasta saadut opit olivat projekti- ja tiimityöskentelytaidot, kokeilukulttuuri, itseohjautuvuus sekä jatkuva itsensä kehittäminen. Opiskelu ei suinkaan lopu valmistumisen jälkeen, uteliaisuutta uuden oppimiseen vaaditaan työelämässäkin.

Valmistuin BisnesAkatemiasta vuonna 2014, jonka jälkeen toteutin julkisen työnhakukampanjan ja työllistyin nykyiseen työpaikkaani Tehden Oy:lle. Tarjosin osaamistani rohkeasti yritykselle ja onnistuin näin löytämään piilotyöpaikan. Aloitin markkinointiassistenttina ja toimin nykyisin yrityksen markkinointipäällikkönä. Tavoite alanvaihdosta toteutui! Toimin myös sivutoimisena yrittäjänä kahdessa perustamassani yrityksessä (vaikkakin opintojen alussa vannoin, että yrittäjäksi en ryhdy :D). Sivutoiminen yrittäjyys mahdollistaa kuitenkin yhä tänä päivänäkin sen, että voin sanoa kyllä kiinnostaville projekteille!

Kaiken kaikkiaan sain BisnesAkatemiasta erittäin hyödylliset opit ja taidot tulevaisuuden työelämää ja yrittäjyyttä varten. Muistelen opiskeluaikoja erityisellä lämmöllä ja suosittelen BisnesAkatemiaa kaikille tekijätyypeille!”

Vinkit BisnesAkatemiaopiskelijoille:

  • Verkostoidu – verkostot ovat työelämän valuutta
  • Kokeile rohkeasti – ei haittaa, vaikka epäonnistut
  • Kehitä itseäsi ja osaamistasi – uskalla mennä myös epämukavuusalueelle