Tutustu alumnitarinoihin

Riina

 • Campus Host, Salo IoT Campus
 • Valmistunut 2017
 • Osuuskunta Visioona

“Lukion abivuonna kävin tutustumassa BisnesAkatemiaan ja se kolahti heti. En ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut yrittäjyydestä, mutta koin BisnesAkatemian käytännönläheisen, tiimi- ja projektityöskentelyyn pohjautuvan oppimistavan itselleni sopivaksi.

BisnesAkatemiassa pääsin toteuttamaan monia mielenkiintoisia projekteja, kehittämään itseäni ja tiimityöskentelytaitojani sekä luomaan uusia verkostoja. Parhaiten mieleeni on jäänyt Microsoftille tekemäni isot projektikokonaisuudet: valtakunnallisen oppilaitoskiertueen järjestäminen sekä O365-markkinointikampanja korkeakouluille. Yhteistyö Microsoftin kanssa oli itselleni aluksi iso hyppy tuntemattomaan, mutta projektien myötä innostuin aiheesta todella ja tätä kautta löysin myös aiheen opinnäytetyölleni.  Itse pääsin BisnesAkatemiassa myös toimimaan osuuskuntamme varatoimitusjohtajana, apuvalmentajana nuoremmille opiskelijoille sekä kerryttämään kansainvälistä kokemusta opiskelijavaihdon ja ulkomailla suoritetun työharjoittelun puitteissa.

Parhaimmillaan BisnesAkatemia tarjoaa hyvät eväät työelämään siirtymiseen sekä jatko-opintoihin. Työelämään siirtyminen ja työnhaku oli helppoa, kun ansioluetteloon sai koottua opiskeluajoilta mainintoja monipuolisista projektikokonaisuuksista, vastuutehtävistä ja kansainvälisestä kokemuksesta. BisnesAkatemia-opinnoista on ollut minulle valtavasti hyötyä myös nykyisessä työssäni Salo IoT Campuksella. Työssäni Campus Hostina oma-aloitteisuudella, pitkäjänteisyydellä ja aidolla mielenkiinnolla omia tehtäviään kohtaan pääsee pitkälle – samat opit pätevät mielestäni hyvin myös BisnesAkatemiassa!”

Vinkit BisnesAkatemian opiskelijoille:

 1. Asenne on tärkein – tee projekteja ja kehitä omaa osaamistasi itsesi takia eikä pelkästään opintopisteiden tai arvosanojen vuoksi. Aktiivisuus ja aito mielenkiinto ovat avaintekijöitä!
 2. Haasta itseäsi, kokeile rajojasi ja hakeudu myös epämukavuusalueellesi. Joskus parhaat jutut löytyvät sieltä mistä vähiten odottaa!
 3. Ole itsenäinen mutta hyödynnä myös tiimin tuki. Oppikaa toisiltanne!
 4. Käytä hyväksi myös koulun tarjoamat kansainvälistymismahdollisuudet.

Joonas

 • Yrittäjä, Reveiller Oy ja Ekoarki.fi
 • Valmistunut 2017
 • Osuuskunta Idea-Miilu

“Pidin armeijan jälkeen pari välivuotta työskennellen asiakaspalvelijana Anttilan Toptenissä ja etsien itseäni. Ihmisten auttaminen ja tiimissä työskentely on aina ollut oma akkuja lataava työskentelytapa. Olin kuullut BisnesAkatemiasta ja olin jo ennen hakua siinä uskomuksessa, että BisnesAkatemian tapa toimia sopii omiin arvoihin. Olin kerännyt motivaatiota tehdä jotakin aidosti minua kiinnostavaa ja päätin hakea opiskelemaan.

Ensimmäisen vuoden kävin akatemiassa ja töissä samaan aikaan. Kun itse osuuskuntatoiminta pyörähti käyntiin, lopetin työt ja päätin keskittyä täysillä oman suunnan työstämiseen. Opiskelijastatuksella kulut ovat hallittavissa ja tukien avulla päätös oli helppo toteuttaa. Oma ratkaisuni pyrkiä maksamaan itselleni palkkaa osuuskunnan kautta mahdollisti minulle sen, että sain täyden hyödyn BisnesAkatemiasta. Heitin itseni pakkorakoon tehdä projekteja aina moottoripyörien pesemisestä alkaen. Tiimityöskentely ja -oppiminen mahdollisti kehityksen ja treeneissä käydyt todelliset projektiongelmat antoivat inspiraatiota ja voimaa toteuttaa unelmaa vapaasta, mutta vastuullisesta yrittäjän arjesta.

Kaksi ensimmäistä osuuskuntavuotta olivat vahvaa hapuilua projektien parissa. Oli pelottavaa myydä jotakin sellaista yrityksille, mitä ei välttämättä vielä osaisi edes tehdä. Vuosien aikana kuitenkin rohkeus kasvoi ja viimeisen vuoden tapahtumat olivat ne todellisten tulosten tuojat. BisnesAkatemia ja sieltä saamani valmennus, tiimi ja ystävät antoivat tukea oman yrittäjyyden aloittamiselle. Nykyään teen verkkosivu- sekä tiimivalmennuksia yrityksille. Lisäksi pyöritämme kestävämpään arkeen liittyvää verkkokauppaa yhdessä muiden samoja arvoja toteuttavien yrittäjien kanssa.”

Vinkit BisnesAkatemian opiskelijoille:

 1. Keskity vuorovaikutustaitoihisi. Dialogin hallitseminen on tiimin ja asiakkaiden kanssa tärkein taito!
 2. Et voi muuttaa muita. Itseäsi voit muuttaa.
 3. Lue.

Christa

 • Asiakasvastaava, Handelsbanken
 • Valmistunut 2016
 • Osuuskunta Visioona

Christa

“Hain BisnesAkatemiaan opiskelemaan, koska sain yhdistettyä monia haluamiani asioita elämässäni. Koin suurimmaksi hyödyksi ja iloksi opintojeni aikana tehdä todella erilaisia projekteja, opituista taidoista on ollut suuri hyöty työelämässä.  BA tarjoaa valtavasti mahdollisuuksia, joihin kannattaa tarttua.  Päädyin nykyiseen työpaikkaani BA:ssa tehdyn projektin kautta. Verkostoitumista ja omien tavoitteiden luomista ei voi ikinä korostaa liikaa. Nykyelämän työelämä on entistä enemmän itsenäisempää, jolloin aikatauluttaminen ja omat tavoitteet nousevat tärkeään rooliin.

BisnesAkatemiassa annetaan mahdollisuus harjoitella, kokeilla erilaisia asioita, epäonnistua sekä tietenkin myös onnistua. Kannattaa hyödyntää resurssit, joita ammattitaitoiset valmentajat tarjoavat sekä luoda itse omia tavoitteita koulunkäyntiin. Opintojeni jälkeen olen saanut hyvin urani pankkialalla alkuun ja aion jatkaa opintojani kauppatieteiden maisteriksi.”

Vinkit BisnesAkatemian opiskelijoille:

 1. Kysy itseltäsi: Missä näen itseni opintojeni jälkeen?
 2. Hakeudu tavoitteitasi tukeviin projekteihin, älä kuitenkaan unohda muita mahdollisuuksia oppia uutta.
 3. Lennä mahdollisimman paljon opiskelijaviitan avulla erilaisiin verkostoihin!

Pauliina

 • Markkinointipäällikkö, Tehden Oy
 • Valmistunut 2014
 • Osuuskunta Visioona (perustajajäsen)

Pauliina Vuorinen

“Tein opintojen kautta alanvaihdon vaatekaupan visualistista ohjelmistoyrityksen markkinoinnin asiantuntijaksi.

Innostus digitaaliseen markkinointiin heräsi BisnesAkatemian lukupiireihin valitsemieni kirjojen ja niistä käytyjen keskustelujen myötä. Markkinoinnin lisäksi pääsin tekemään monenlaisia projekteja, joista mieleenpainuvin oli urheilullisen ulkoilmatapahtuman järjestäminen nollabudjetilla. Projektin myötä tulivat tutuksi muun muassa kylmäsoitot, kumppanuus- ja myyntineuvottelut, lupa-asiat sekä vapaaehtoisten rekrytointi. Epämukavuusalue muuttui tutummaksi ja onnistumisen iloa tuuletettiin kolmen hengen projektitiimissämme useasti. Haasteita riitti, mutta kaikista ongelmistakin selvittiin yhdessä. Oppimiskokemus BisnesAkatemiassa toteutetuista projekteista on korvaamaton!

Tiedonhaku ja opiskelu tiettyä käsillä olevaa projektia varten motivoi kaltaistani käytännön tekijää. Tärkeimmät BisnesAkatemiasta saadut opit olivat projekti- ja tiimityöskentelytaidot, kokeilukulttuuri, itseohjautuvuus sekä jatkuva itsensä kehittäminen. Opiskelu ei suinkaan lopu valmistumisen jälkeen, uteliaisuutta uuden oppimiseen vaaditaan työelämässäkin.

Valmistuin BisnesAkatemiasta vuonna 2014, jonka jälkeen toteutin julkisen työnhakukampanjan ja työllistyin nykyiseen työpaikkaani Tehden Oy:lle. Tarjosin osaamistani rohkeasti yritykselle ja onnistuin näin löytämään piilotyöpaikan. Aloitin markkinointiassistenttina ja toimin nykyisin yrityksen markkinointipäällikkönä. Tavoite alanvaihdosta toteutui! Toimin myös sivutoimisena yrittäjänä kahdessa perustamassani yrityksessä (vaikkakin opintojen alussa vannoin, että yrittäjäksi en ryhdy :D). Sivutoiminen yrittäjyys mahdollistaa kuitenkin yhä tänä päivänäkin sen, että voin sanoa kyllä kiinnostaville projekteille!

Kaiken kaikkiaan sain BisnesAkatemiasta erittäin hyödylliset opit ja taidot tulevaisuuden työelämää ja yrittäjyyttä varten. Muistelen opiskeluaikoja erityisellä lämmöllä ja suosittelen BisnesAkatemiaa kaikille tekijätyypeille!”

Vinkit BisnesAkatemiaopiskelijoille:

 1. Verkostoidu – verkostot ovat työelämän valuutta
 2. Kokeile rohkeasti – ei haittaa, vaikka epäonnistut
 3. Kehitä itseäsi ja osaamistasi – uskalla mennä myös epämukavuusalueelle

Pekka

 • Verkkokauppapäällikkö/E-Commerce manager
 • Valmistunut 2015
 • Osuuskunta Idea-Miilu

“Lähtökohtani BisnesAkatemiaan olivat hieman erilaiset kuin muilla, sillä minulla oli jo kokemusta yrittäjyydestä ja työelämästä. Koin, että BisnesAkatemia oli oikea paikka minulle, koska siellä sain yhdistää mielenkiintoisen tekemisen ja oppimisen, sillä luennoilla istuminen ei ole minua varten. Olin yksi osuuskuntani kantavista voimista ja projektien tekeminen oli opettavaista.

Akatemiayrityksemme toteutti projekteja laidasta laitaan. Yksi mieleenpainuvimmista projekteista oli Kodu-ohjelmointikoulu ja muut erilaiset yhteistyöt Microsoftin kanssa. Hankkeen keskeisempänä tavoitteena oli jatko-opinnoissa ja työelämässä tarvittavien tietoteknisten taitojen omaksuminen ja kehittyminen.

Arvokkainta BisnesAkatemiassa kuitenkin oli verkostojen luominen, ja niiden tärkeyttä ei voi korostaa liikaa. Olemalla näkyvillä omalla tekemiselläsi ja osaamisellasi pystyt erottumaan muista tradenomeista.  Minäkin sain nykyisen työni juuri tämän avulla.

Ohjeita BisnesAkatemiaopiskelijoille:

 1. Älkää kysykö keneltäkään mitä voi tehdä, vaan tehkää.
 2. Lähtekää toimistolta ihmisten pariin ja verkostoitukaa.
 3. Älä pyytele anteeksi, että olet opiskelija vaan hyödynnä statuksesi.
 4. Älä hinnoittele itseäsi liian alas ja pyri olemaan paras!”

Sami

 • Valmistunut 2013
 • Osuuskunta Prodo
 • Opiskelija/Henkilöstöpäällikkö

Opiskeluaikani BisnesAkatemiassa oli samanaikaisesti vaativaa ja rentoa, sekä erittäin kasvattavaa. Akatemiassa oli myös hyvä yhteishenki. Kyseinen oppimistapa opetti minulle ajanhallintaa, delegointia ja työhön tarttumista, näistä kaikista on ollut myöhemmin työelämässä paljon apua. Myös hyödylliset verkostoni kasvoivat.

Koen, että työelämään siirtyminen oli sujuvampaa BisnesAkatemian jälkeen, sillä opitut asiat olivat helpompi viedä käytäntöön. Opiskeluiden jälkeen olen muun muassa tehnyt myyntiä ja hoitanut asiakassuhteita, sekä jatkanut opiskelua yliopistossa.

Ohjeita BisnesAkatemia opiskelijoille:

 1. Pyörittäkää yritystä tosissanne
 2. Lukekaa hyödyllisiä kirjoja ja soveltakaa ne käytäntöön
 3. Asettakaa kovat liikevaihtotavoitteet ja ylittäkää ne!”

Ville

 • Palvelupäällikkö
 • Valmistunut 2012
 • Osuuskunta Zemi

ville koskinen kuva

”Olin mukana perustamassa BisnesAkatemiaa ja toimin osuuskuntamme hallituksen puheenjohtajana. Opiskeluaikana tein esimerkiksi markkina-analyyseja, nettisivuja sekä erilaisia tapahtumia. Valmentaja oli hyvä tuki taustalla ja katsoi, että pysymme oikeilla raiteilla.

BisnesAkatemia antaa mahdollisuuden ohjata itseään, mikä kasvattaa motivaatiota ja on avain menestykseen myös työelämässä. Kasvoin BisnesAkatemiassa ja menin paljon eteenpäin. Loin BisnesAkatemiassa kullanarvoisia suhteita, joiden avulla työllistyin jo opiskeluaikana vaativiin tehtäviin. En olisi opiskeluaikana ikinä uskonut, miten hyviin töihin pääsen.

Ohjeita BisnesAkatemia opiskelijoille:

 1. Ole esimerkkinä muille, niin muutkin innostuvat!
 2. Verkostot kasvavat itsestään, kun BisnesAkatemiassa tekee paljon projekteja ja on näkyvillä.
 3. Unohtakaa raha ja keskity kehittämään itseäsi. Kun tekee asioita, niin raha seuraa kyllä.”

Sini

 • KPMG:n Läntisen alueen myyntivastaava, The SHIFT-tapahtuman myyntipäällikkö ja maisterivaiheen opiskelija Turun kauppakorkeakoulussa
 • Osuuskunta Meilo
 • Valmistunut 2013

Sini kuva

Näin jälkeenpäin osaan arvostaa BisnesAkatemian tuomaa kokemusta oikeista projekteista, joista on ollut todella paljon hyötyä työelämään. Osuuskuntamme koostui liiketalouden ja tietojenkäsittelyn opiskelijoista ja olimme keskittyneet markkinointiin ja mainostoimiston töihin. On tärkeää, että tiimissä toimii monenlaisia persoonia ja osaajia. Toimin osuuskunnassamme myös varatoimitusjohtajana ja apuvalmentajana.

BisnesAkatemiasta sain tärkeitä yrityskontakteja, opin bisnesmaailmaa ja tiimityöskentelytaitoja. Lisäksi pääsin vierailemaan ja tekemään yhteistyötä Mondragoniin, jossa opiskellaan samalla oppimistyylillä. Opinnäytetyöni tein Vietnamissa, jossa selvitin miten tätä konseptia voisi viedä sinne.

Vinkit BisnesAkatemia opiskelijalle:

 1. Tee projekteja monipuolisesti ja avoimin mielin erilaisten ihmisten ja osaajien kanssa
 2. Analysoi omia vahvuuksia ja vie niitä eteenpäin projektien avulla, jotta tuet urakehitystäsi
 3. Pidä huoli kuitenkin arvosanoistasi mahdollisia jatko-opintoja varten